PDF Nyomtatás E-mail
baba_01
A Badó Baba?

A Badó Baba természetes alapanyagokból készülő kézimunka. Minden egyes baba egyedi - és megismételhetetlen. Számozott példányok! A sorszám a baba oldalába varrott cégembléma hátsó felén található. Gyapjú töltésű, meleg tapintású, ölbe kívánkozó. Felnőtt és gyermek szemének egyaránt szép. Igényes és gondos kivitelű munka, mely több méretben és számos variációban rendelhető a gyermek életkorának és az igényeknek megfelelően.

Egy jó baba képes felébreszteni gyermekeinkben az anyai (és apai!) ösztönöket.
Jó megölelni, öltöztetni, jó ránézni, „lelke van”. Lelke attól lesz egy babának, ha szeretettel készítették, ha nem futószalag termék, hanem gondos kézimunka. A Badó Baba ilyen.

Babáim arca nincs részletesen kidolgozva. Miért? A Badó Baba egyfajta Waldorf baba. Arcukon a szem és a száj meghatározott arány szerint helyezkedik el. Konkrét arckifejezésük nincs, hogy ne korlátozzák a gyermeket szabad játéka közben. Ilyen módon a gyermek aktuális hangulata és elképzelése alapján lehet a baba vidám, szomorú, sírhat, nevethet...

A babák ruhája pamutvászon, melyet avatott anyagból készítek. Mosható, vasalható, mérettartó.

Badó Baba név alatt készítek öltöztetős babákat, pólyás babát és manókat. Minden baba a hajszíne, hajtípusa és öltözéke alapján egy konkrét "típusnak" tekinthető. Mindegyik típusnak külön neve van, a könnyebb azonosítás céljából. Megrendelés esetén is ezt  a "művésznevet" kell feltüntetni. Alapesetben ha egy baba megtetszik, és Ön megrendeli, a képeken is látható hajzattal és ruházattal készítem el. Ettől lehet eltérni, de az akkor külön megbeszélés tárgyát képezi.

A teljes kínálat a Baba-katalógus menüpont alatt tekinthető meg. Kattintson ide!

 

Öltöztetős baba jelenleg 9 darab van. Közülük lehet választani. Magasságuk nagyjából 40 cm (M méret). Van köztük egy fiú és két egzotikus származású lánybaba is. A lányok hajtípus alapján két csoportba oszthatók: "hímzett" és "fésülős" hajúak. Előbbit nevezhetjük talán tartósabbnak is, hiszen ezeknél a hajas fejrészt szoros öltésekkel teljesen behímzem, ami nagy tartást és hosszú életet biztosít a hajnak. Erre kerül még rá két fonható copf (Ld. Rozi, Böbe, Hanna babák). A fésülős típus haját rávarrom a fejre. Ez több lehetőséget ad a fonásra és egyéb frizurák megalkotására (Tünde, Katica, Panka.) A lányok alap-ruhatára a következő darabokat tartalmazza: ruha, buggyos nadrág, horgolt kalap, horgolt cipő. A fiúé: ing, kertésznadrág, horgolt cipő és egy kendő a nyakában.

Az öltöztetős babák ára egységesen 16.000 Ft ( M méret.)

Igény szerint készítek 45 cm magas öltöztetős babákat is (L méret), melyekre nagyjából jók az újszülöttek 50-es babaruhái. Ezen nagy babák ára 18.000 Ft.

Pólyás babám Lencsi névre hallgat. Sokak kedvence, köztük az enyém is. Végtagjai hajlítottabbak mint az öltöztetős babáké, és kisebb is náluk. Magassága 32-35 cm (S méret). Klasszikus baba. Van textilpelenkája, "gumi"bugyija (textilből), rugdalózója, horgolt sapkája és kiscipője - a pólyán kívül. Tökéletes választás lehet olyan helyen, ahol egy kicsinek testvére születik...     Ára 18.000 Ft.

A manók a legkisebbek számára készülnek. Egy-másfél eves kortól. Ezek gyermekeink állandó társává válhatnak, vele alszanak, vele mennek mindenhová. A manók kevésbé érzékenyek, azaz nyúzhatóbbak és moshatóbbak a nagy babákhoz képest. Jóban vannak  a mosógéppel is. A manók sapkája fixen rögzített, azaz biztonsággal adható kicsi gyerek kezébe is. Magassága 20-25 cm. A manók ára 3.500 Ft.